logo

Uslanmış Gönlün

Hatice Ebrar Akbulut

Açıkçası ben, kendi ruhuma sığınmaktan daha güzel bir hayat uğraşı bilmiyorum.”


Hatice Ebrar Akbulut’un yazma ve yaşama uğraşını bu cümleden anlayabiliriz belki de. Kadın kenarları ne çok severdi, deniz kenarı, cam kenarı, yazma kenarı, mendil kenarı diyor kitabın adını aldığı ikinci öykü olan Uslanmış Gönlün'de. Böylesine derin bir kavrayışla meselesinin etrafını örüyor yazar. Edebiyatta okuyucuya bambaşka şeyler yapan yazarlar vardır. Bu tok ses zamana yayılır ve okuyucuyu kuşatır. Hatice Ebrar Akbulut’un dikkatli kavrayışı, okuyucusu üzerinde ciddi etkiler bırakacaktır.

 

İlk öykü kitabıyla Hatice Ebrar Akbulut kendinden söz ettiren bir isim oldu. Uslanmış Gönlün Muhit Kitap’tan çıktı. 1990 doğumlu yazar öyküler ve denemeleriyle Muhit, İtibar, HeceÖykü, Mahalle Mektebi, Yedi İklim ve Türk Dili dergilerinde yer aldı. On öyküden oluşan eserde Hatice Ebrar Akbulut’un güçlü bir gözlem gücüne sahip olduğunu görüyoruz. Anlatım açık ve farkındalığı yüksek bir yazar var okuyucunun karşısında. Yazmak bir yürüme biçimidir. Sebat ve sabır ister diyen Hatice Ebrar Akbulut’un emeğinin Muhit Kitap’la okuyucuyla buluşması, Türk öyküsü adına güzel bir adım olmuştur. 

 

Muhit Kitap ilk eserlerle kendinden söz ettirmeye ve Türk edebiyatına katkı sağlamaya devam ediyor. Okumak, başka bir deyişle iyi bir kütüphane kurmaktır.


Tuba Kaplan